Vi bruger Cookies!     

         
 X     
steinleinbulldogMin viden om hunde generelt har jeg erhvervet mig af egne erfaringer gennem de sidste 27 år som hunde ejer. Så er jeg stor tilhænger af Cesar Milan eller hundehviskeren som han også kaldes, elsker hans udtryk om at han træner mennesket ikke hunden. Så har jeg taget opdrætter kursus hos DKK

Der er ikke to hunde der er ens uanset om det er samme race eller ej. Jeg mener helt bestemt at  mennesket bag hunden er skyld i hvordan hunden bliver mentalt og fysisk.

Selvom Bulldogen er en tung hund at danse med, kan de sagtens opdrages og lære en masse, du skal godt nok have en stor potion tålmodighed, men det kan lade sig gøre, de er stædige men ikke  dumme. Jeg har gjort træning som en del af hundens hverdag, både i og uden for hjemmet. For mig er det vigtigt at mine hunde får så mange indtryk som muligt helt fra hvalp af og at de ved hvor deres rang plads er. Jeg er alfa "hunen" i flokken og det er de ikke i tvivl om, jeg elsker mine hunde meget højt men de er mine hunde, ikke mine børn, de bliver opdraget kærligt men bestemt.

Bulldogen har et ry om at de er fede og dovne og ikke kan trække vejret efter en lille gåtur ... jeg er sikker på at disse typer bulldogs findes, men grunden til de er blevet sådan er ejerens skyld, eller at der er noget galt med dem sundhedsmæssigt. Jeg giver mine hunde den mængde mad de har behov for, ikke det de har lyst til at spise, og de får dagligt motion og aktivering, så jeg kan ikke nikke genkendende til fede dovne bulldogs.

Bulldogen har også ry for at have mange sundheds problemer, jeg vil ikke sige at de fejler mere end andre racer. Der findes mange gode hjemmesider, der beskriver hvad bulldogs kan have af sundheds problemer. Undersøg det og bliv klogere på hvad de kan døje med, men du kan aldrig vide dig sikker på om den lille nuttede hvalp kommer til at fejle noget, det kan vise sig langt senere i dens liv.

Men de er alligevel ikke helt som andre hunde ...

En bulldog tæve kan sjældent føde selv, så det betyder kejsersnit i de fleste tilfælde. Jeg har både haft naturlig fødsel og kejsersnit. Tæverne kan heller ikke selv holde sig rene når de er i løbetid, dette skyldes deres kropsform og har intet at gøre med om de er tykke eller tynde, så her har de også brug for hjælp. Så er der dagligt rensning af folder og tit skal de også renses/tørres under halen når de har lavet stort. Ikke alle hanner kan parre selv, så det er ofte inseminering. Hvalpene skal konstant være under opsyn de første 2-3 uger, da sandsynligheden for at moren lægger sig på dem er meget stor.  

Det er en dyr fornøjelse at opdrætte engelsk bulldog og bestemt ikke noget man bliver rig af ,det er for de fleste en underskuds forretning .. med mindre man får store kuld flere gange om året  og tæven selv kan føde.

Jeg får først og fremmest hvalpe fordi jeg selv skal beholde en eller to, ikke for at tjene kassen.

   

 

Opdateret 12/08/2016